Windows: Kom åt hemsidan innan ompekning av domän

Kom åt hemsidan innan ompekning av domän

Last Updated: 3 months ago

Denna guide gäller datorer med Windows.

Om ni har en domän som ännu inte pekar till er server (eller annan tjänst), eller inte kan pekas om till en ny tjänst ännu, så kan ni lokalt på er dator göra inställningar för att peka domänen i testsyften. Detta åstadkoms genom att redigera filen ”hosts” som ligger lokalt på er dator i följande mapp:

C:\Windows\System32\drivers\etc

Se till att högerklicka filen ”hosts” och kör den som administratör. Den kan öppnas med alla textredigerare, men helst en enkel variant som t.ex. Anteckningar/Notepad för att undvika formateringsproblem.

Nya lokala domänpekningar kan sedan läggas in i detta format (förklaring överst och exempel underst): [IP-adress för tjänst] [domännamn som ska länkas till IP-adress]

31.216.35.44  minsajt.se # 31.216.35.44  www.minsajt.se #

Byt ut IP-adressen till er servers eller webbhotellets IP-adress och domännamnet till just ert domänamn.

Tänk på att varje mening måste avslutas med ett #

Det innebär i detta exempel att alla anslutningar som er dator gör mot domännamnet "minsajt.se" efter att ni sparat ”hosts” kommer efter detta omdirigeras till 31.216.35.44.

När ni sparar ändringarna, se till att ange namnet på filen som ”hosts” (inklusive citattecken) för att se till att den sparas utan filändelse. Observera att det enbart är din dator som kommer omdirigera dit, alla andra som surfar emot sajten på internet kommer skickas till den servern som finns i er DNS pekning som vanligt.

Kom åt hemsidan innan ompekning av domän
Scroll to Top